Mano idėja Vilniui tapo viena tarp 11 geriausių !!!


Labai džiaugiuosi galėdama pasidalinti bene didžiausia ir įspūdingiausia vasaros naujiena: Vilniaus miesto savivaldybės organizuotame konkurse „Tavo idėja Vilniui“ tarp 11 nugalėtojų atrinkta ir mano idėja „Transformuok savo kiemo transformatorinę“!!! 
Plačiau apie konkursą ir nugalėtojus skaitykite: Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje
Taip pat galima pasiskaityti mano interviu apie transformatorinės projektą: "Lietuvos ryto" priede "Sostinė"

Trumpai apie mano idėją:


Gyvenant sovietiniuose blokiniuose daugiabučiuose kartais apima jausmas, kad gyveni dideliam nuobodžiam pilkam aptvare, su nesibaigiančiais vienodais balkonais, ilgomis laiptinėmis ir kiemais, pergrūstais automobilių. Apsidairius aplinkui matosi tik automobilių nuvažinėtos žaliosios erdvės, tapusios pilkais smėlio aikštynais, prabėgomis „laba diena“ numygiantys kaimynai,  daugiau vienas kitam nepasakantys per visą savo gyvenimą ir iki skausmo pilka transformatorinė, iš vidurio kiemo stebinti  šitą žmonių susvetimėjimą.

Idėja Vilniui „Transformuok savo kiemo transformatorinę“ siekia panaudoti nykią kiemo transformatorinę, kūrybingai ją perdažant ir greta įrengiant pora suoliukų, stengiantis į darbus įjungti vietos bendruomenę ir taip įnešti naujų „vėjų“ į sovietmečio tipo daugiabučių kiemą.

Toks projektas galėtų būti geras pavyzdys kitoms bendruomenėms, kaip bendromis jėgomis gyventojai patys gali keisti savo gyvenamąją aplinką ir transformuoti nenaudojamus objektus savo kieme. Tikiuosi, jog nauja žaisminga kiemo erdvė paskatins visų pirmiausia pokytį žmonių mąstyme, kad ir blokiniame kieme galima smagiai leisti laiką kartu, o laikui bėgant atsiras bendri gyventojų piknikai, knygų skaitymai, sekmadieninės šachmatų partijos ar kitos pačių gyventojų inicijuojamos pramogos savo kieme.

Taigi, beliko tikėtis, jog kiemo bendruomenė irgi bus sužavėta idėjos originalumu ir paprastu jos išpildymu ir neatsiras jokių trikdančių kliūčių norit gauti visuomenės pritarimą ir oficialius leidimus !

Palinkėkit sėkmės ! :)