Transformatorinės projektas / "Pavasaris"




Vieną dieną 2012 metais ėmiau tapyti geometrinius paveikslus :)
"Pavasaris" buvo labai netikėtas, iš pirmo žvilgsnio keistas, bet ilgainiui prisijaukintas ir savas. Spalvos persipynė tarpusavyje ir drobėje išsidėstė aiškiomis kvadratų briaunomis. Drobėje pasklido keistos formos, kurios ieško savo atspindžio ir vis neranda savęs įvardijimo.
"Pavasaris" simbolizuoja gimimą - naujos formos, net naujos krypties pradžią. Pradžią, kuomet kūrėjas ima aiškiai suvokti savo kūrinius. Kūrėjas ima jausti savo paveikslus ir jokia verbalizuota prasmė nebėra reikalinga.

Kuomet sumaniau sudalyvauti jaunimo konkurse, skirtame idėjoms Vilniaus miestui - "Pavasaris" mano mintyse užgimė iš naujo. Ten, kur blokinius namus gaubia pilkas betonas, tik vakarui atėjus imi pastebėti kokiomis spalvomis įsižiebia kiekvienas langas. Kiekvienas langas spalvotas, vis kitoks ir tuo pačiu vis toks pat savo forma. 
Vilniaus miesto savivaldybės organizuotas konkursas uždegė žalią šviesą - ir Vilniuje, S.Konarskio gatvės blokinių namų kieme, stūksanti Transformatorinė nusidažė "Pavasario" spalvomis.